Se muligheter og ikke begrensninger!

Jeg tenker på livet mitt. 30 år som det ikke går ann å gjøre noe med. Hvor mange år det går ann å gjøre noe med vet jeg jo ikke, men jeg vil fokusere på MULIGHETER og ikke BEGRENSNINGER!                 

ME er en sykdom som gir begrensninger uansett hvilke muligheter du har, men jeg nekter å la andre ting som angsten min, negative mennesker, usunn mat osv. begrense livet mitt mer. Jeg vil LEVE på tross av sykdommer jeg har og på tross av tidligere livserfaringer. Jeg er LEI av å være bundet til fortiden hele tiden når det er fremtiden som teller. Og det at man ser en fremtid betyr at man ser muligheter og har er HÅP. Hvis du tror du kan flytte fjell så kan du det....problemet er at du ikke tror du kan det!

Så jeg innser at mange av mine begrensinger lager jeg selv. Som det at jeg ikke flyr. Jeg har sånn angst for å fly at jeg føler meg kvelt bare jeg kjører noen til flyplassen. Men det kan jeg gjøre noe med. Det er en begrensing som ikke kommer av at jeg er syk (joda, angst er en sykdom, men å være redd for å fly i seg selv er ingen sykdom). En ting er hvis jeg er sengeliggende av ME'en og ikke KAN gå ut, men kan jeg det så kan jeg også fly.

Så hvorfor flyr jeg ikke da? Akuratt nå er det fordi jeg ikke har penger. Da får jeg leve slik at jeg får mer penger da. Mer penger og mer frihet. Det første jeg tenker da er Forever. Der kan jeg jobbe i de gode periodene. Jeg ser en mulighet og den skal jeg ta tak i. Jeg stoler på Gud, så hvorfor tørr jeg ikke fly? Det skal jeg ta tak i.

Jo mer jeg leser i Bibelen, jo mer forstår jeg at jeg har laget mine egne begrensninger hele tiden.

Det er sant at jeg ikke kan gjøre noe når jeg er dårlig for er det noe som virkelig kan lage begrensninger så er det ME/CFS.

Men jeg har gode dager, så hvorfor utnytter jeg ikke de bedre? Fordi jeg er REDD for å bli dårlig igjen.

Jeg tror på helberedelse gjennom Jesus, men jeg tror ikke den kommer når jeg vil det. Den kommer når Gud vil det.

Og jeg tror at hvis jeg klarer tro på at det er mulig for meg å sette meg inn i et fly igjen (noe jeg aldri har trodd) så er det mulig.

Hvis sønnen min og andre skal trives med meg, så må jeg trives med meg selv.  Hvis jeg vil mennesker rundt meg skal se muligheter så må jeg også de de.

Det begynte med at jeg tenkte på hva jeg kunne gjøre for at sønnen min skulle få det bedre. Og da så jeg at det ikke bare var sønnen min som tenkte begrensninger istedenfor muligheter, men jeg gjorde det selv også. Før tenkte jeg alltid muligheter, men etter jeg ble syk så må jeg innrømme at jeg ikke så så mange muligheter lengre. Men alle har vi muligheter, om vi ikke alltid har de samme :)

Og alle har vi begrensninger, men vi trenger ikke fokusere på de hele tiden, for da blir de større enn de egentlig er. 

Uansett hva jeg gjør så må jeg betale for det i ettertid. Da må jeg gjøre noe som er verdt det -jeg må leve! 

Det betyr ikke at jeg ikke kommer til å skrive mer om hvordan det er å leve med ME og hvilke begrensninger det gir. Men det betyr at jeg på hver en god dag skal tenke muligheter istedenfor å være redd....for de dårlige dagene, de kommer uansett. 
Stikkord:

5 kommentarer

siw

03.09.2012 kl.01:48

Fint skrevet ,og mye god logikk i det du sier der Trine :)

gulletsliv

03.09.2012 kl.08:26

Veldig bra innlegg:))

Å vet du hva ? Du burde absolutt hoppe på et fly til varme og sol..kan på det varmeste anbefale Alcudia på Mallorca <3 Da jeg var på mitt mest slitne i 2010 så dro jeg ned dit med en venninne..og etter en uke der nede hadde jeg fått igjen glød.. klimaet der nede fikk meg til å blomstre.. Gode dager med avslapping på stranden og god mat m godt selskap, la oss tidlig hver kveld.. fantastisk :)) For meg ble det en uke pause fra ME dritten..

Håper du kommer deg på tur , det som venter deg er rett og slett magisk :)

Gode tanker!

meblogg

03.09.2012 kl.15:15

gulletsliv: Jeg blir kjempedårlig av varme så tror jeg dropper det. har revmatisme så kunne faktisk fått det dekket til og med, men varme...neitakk...er så glad sommeren ikke ble intens her hjemme for de dagene det var sol var jeg ikke bra...

meblogg

03.09.2012 kl.15:15

siw: :)

gulletsliv

03.09.2012 kl.16:11

Oii..der ser man virkelig at det er stor forskjell fra person til person ja .. Håper du finner din måte som gjør livet best mulig for deg <3

Skriv en ny kommentar

meblogg

meblogg

30, Stavanger

En blogg om hvordan det er å leve med ME. Vil også blogge om livet mitt ellers, fortid og nåtid, fremtidsdrømmer og håp. Og om helt hverdagslige ting. Vil også blogge om ting som dyr, sminke, klær og det som dere vil jeg skal blogge om. Målet med en blogg er jo at noen leser den. Jeg selvstendig forhandler av Forever living produkter så kommer til å blogge om aloe vera drikken, sminken og de fantastiske økologiske produktene som er basert på aloe vera :) Er også veldig glad å teste ut nye ting. Har nettopp fått meg et Canon600D kamera, så satser på bedre bilder etter hvert :) Kontakt meg gjerne på meblogg@yahoo.no

Kategorier

Arkiv

hits