Noen tanker i natten...

Husker dere dette innlegget? http://mebloggme.blogg.no/1343326866__se_en_dd_person_bli_.html 

Fikk vite hvem av naboene som ble båret ut av leiligheten sin for å aldri vende tilbake. En eldre mann ble funnet død av en nabo på terrassen sin. Hvor lenge han har ligget der vet ingen, men lenge nok til at de som hentet han hadde fult utstyr og gassmasker på seg. Jeg har ligget å sovet rett ved siden av ham uten å vite det.

Et liv, en lang historie, et menneske jeg ikke kjente. "Bare en nabo" så hvorfor bry seg? Tårene mine renner og jeg får ikke sove. Det gjør så vondt å tenke på at han har ligget der alene. At han døde i ensomheten.

Kanskje skulle han ut på terrassen å nyte en solfylt morgen eller en kopp kaffe uvitende om at han aldri ville vende inn igjen. Uvitende om at neste gang han var i stuen så ble han båret igjennom den av to menner fra begravelsesbyrået. Han har nok sittet i stolen sin for beina var stivnet i sittestilling, det var lett å se.

Det gjør så vondt å tenke på at samme mannen som jeg så bar ut søppelet fra vinduet mitt selv ble båret ut innpakket i plastikk. At øynene som møtte meg var to ensomme øyne.

Skulle så inderlig ønske jeg hadde vært der for ham, men hvordan kunne jeg vite. Jeg kjente ham jo ikke. Ingen mennesker skulle måtte dø alene for å bli liggende alene til de tilfeldig ble funnet. Ingen mennesker skulle trenge å være så ensomme.

Jeg er glad jeg ringte morfar hver eneste kveld for å si god natt, for den kvelden han ikke tok telefonen fant vi ham mens han tok sitt siste åndedrag. Jeg har hele tiden tenkt at jeg skulle ringt før, men det var ikke mer enn 3-4 timer siden sist vi hadde pratet sammen. Tanken på at han skulle ha blitt liggende der død og alene uten at noen savnet ham gjør vondt. At jeg ikke var hos ham gjør vondt for jeg kunne kanskje ha reddet ham. Da ambulansen kom var det allerede for sent. Og så mange ganger som jeg ringte så er det ikke sikkert han registrerte at noen (samboer) var hos ham mens han døde. Jeg håper av hele mitt hjerte at han kjente han ikke var alene.

Jeg kommer aldri til å glemme synet av mannen som ble båret ut og jeg stoppet opp utenfor i dag, der likbilen stod og kjente på en smerte jeg ikke kan beskrive. Livet går videre som om ingenting har skjedd. Jeg tillater meg å la tårene renne selv om jeg ikke kjente ham og ber for ham selv om han er død. Bildet er festet seg på netthinnen og der vil det alltid være.

La det bli en påminnelse om å ta godt vare på hverandre tenker jeg, mens jeg tørker bort tårene. Nå skal jeg prøve å sove et steinkast fra et tomt hjem, en trist skjebne og hver gang jeg kikker ut soveromsvinduet vil jeg minnes denne mannen som jeg egentlig aldri kjente. 


 

 

 

7 kommentarer

Theinpossiblegirl

03.08.2012 kl.12:15

Trist..

Therese Riiber Bekkevold

03.08.2012 kl.12:19

Fin blogg :)

titusentanker

03.08.2012 kl.12:43

Utrolig trist. Visse er dessverre aleine. Vi må ta vare på hverandre, og vise at man bryr seg, før det er for seint. Skjønner at dette er trist for deg, selv om du ikke kjente han. Det åpner øynene på en måte. Utrolig rart at noen bare kan bli borte på den måten, og at de ikke har noen som savner de...

Vilde

03.08.2012 kl.13:09

Utrolig bra skrevet!

Happypain

03.08.2012 kl.19:59

Får så lyst til å klemme deg. Vit at jeg følger bloggen din. Er innom ofte. Er ikke ofte jeg kommenterer, fordi jeg ikke vet hva jeg skal legge igjen før jeg lukker nettleseren.

Stå på jente, du er rå, du er vakker og nydelig <3

Loke & Tonje

03.08.2012 kl.23:26

Nå måtte jeg gråte en skvett.... Fint skrevet!

melivetpaaslep

04.08.2012 kl.22:16

Sterkt innlegg dette her, både fordi du formidler godt og fordi temaet er som det er.

Skriv en ny kommentar

meblogg

meblogg

30, Stavanger

En blogg om hvordan det er å leve med ME. Vil også blogge om livet mitt ellers, fortid og nåtid, fremtidsdrømmer og håp. Og om helt hverdagslige ting. Vil også blogge om ting som dyr, sminke, klær og det som dere vil jeg skal blogge om. Målet med en blogg er jo at noen leser den. Jeg selvstendig forhandler av Forever living produkter så kommer til å blogge om aloe vera drikken, sminken og de fantastiske økologiske produktene som er basert på aloe vera :) Er også veldig glad å teste ut nye ting. Har nettopp fått meg et Canon600D kamera, så satser på bedre bilder etter hvert :) Kontakt meg gjerne på meblogg@yahoo.no

Kategorier

Arkiv

hits