Det finnes ingen hemmeligheter, bare sannheter skjult under underflaten.

Livet føles som et puslespill som mangler noen biter og jeg er ikke sikker på hvordan helheten vil bli.

Det var bok jeg skulle skrive, men jeg endte opp med en blogg fordi jeg klarte ikke få brikkene til å passe. Jeg er syk, diagnosert med ME i tillegg til en rekke andre sykdommer (bekthrews, ulcerøs kolitt, ADHD og hepatitt C) og altfor sliten til å begynne på boken jeg vil skrive, men jeg vet Gud vil gi meg styrke til å skrive den. Jeg må bare finne ut hvilke brikker som mangler. Det finnes ingen hemmeligheter, bare sannheter skjult under underflaten. Den dagen de flyter opp til overflaten begynner du å se hvordan ting egentlig henger sammen. En del av meg håpet at sannheten ville synke, men det gjorde den ikke. Den tok tak i meg da jeg fikk ME og ble liggende syk. Når du er syk har du mye tid til å tenke. Samtidig så er tankene grumsete fordi ME fører deg inn i noe vi kaller "hjernetåken". Jeg er vant med å kunne løpe fra det som blir for mye, men nå kan jeg ikke lengre det. Beina er ikke stødige. Jeg stoler ikke på dem lengre. Hvordan kan jeg da stole på tankene mine som blir til ord som skal bli til en bok? Hvordan kan jeg stole på at jeg klarer å sette sammen brikkene så jeg får hele bildet frem slik det skal være? Før kom ordene til meg. Nå løper de fra meg. Jeg kan ha tusen tanker, men alikevell være helt tom for ord.  Det er en ubeskrivelig underlig følelse. En ting er sikkert. Med denne sykdommen skjer ingenting. Det er som om alle prosseser i kroppen og hodet bare stopper opp. Som om noen setter livet ditt på pause mens tiden går like fort som før.

Når jeg fikk ADHD så skrev jeg at det var som å løpe etter et tog som allerede hadde gått. Jeg kan si det samme med ME. Bare at nå er det kroppen som stresser og ikke tankene. De blir tåkete og jeg får en følelse av at jeg leter og leter etter brikker samtidig som de bare forsvinner ut i ingenting. Hele livet mitt forsvinner ut i ingenting. Å bli 30 år var en helt grusom følelse og samboer sier jeg har virket helt stressa etter det. Slik har jeg følt meg også. Kjempestressa. Livet går jo videre selv om jeg ligger her og jeg vil jo ikke ligge her. Så hva gjør jeg?

Det blir ingen helhet av å ligge her. Jeg vil dø som et uferdig puzzlespill og brikkene vil ligge strødd rundt, her, i bloggen min og blandt dem som lever igjen etter meg, i ordene jeg sa og i tingene jeg gjorde... 

Kjære Gud, gi meg styrke. Ikke bare til å finne brikkene som mangler, skrive boken eller gjøre ferdig livets puzzlespill, men styrke til å LEVE før jeg dør.

 

Jeg hørte litt av denne sangen i Hotell Cæsar, mens "Runa" stod i heisen og da jeg hørte teksten tenkte bare at den må jeg finne! NYDELIG, ikke sant?

 


Stikkord:

15 kommentarer

siljeestavne

03.06.2012 kl.00:45

Bra skrevet. Jeg håper du finner den styrken du er ute etter og at alt går bra med deg :) Utrolig fin sang, glad for at du la den ut for jeg har sett etter den selv også:)
Bra skrevet! Stå på videre :)

mywooooorld

03.06.2012 kl.02:15

Veldig bra skrevet! Du virker veldig sterk, så tror du kommer til å klare deg veldig bra:) Ta gjerne en tur innom bloggen min, og legg igjen en kommentar:))

Filippa CH

03.06.2012 kl.02:59

Utrolig flott skrevet! Kjenner meg veldig igjen i hjernetåken ://

Lillesmamma

03.06.2012 kl.10:25

Det høres veldig tøft ut, sender deg varme tanker, masse støtte og en stor klem! Dette skal du klare, og jeg skal følge bloggen din :)

Emiliee

03.06.2012 kl.11:22

Dette var veldig godt skrevet! Jeg kjenner meg utrolig godt igjen. Det er så mange tanker, men å få omformet dem til ord, er veldig vanskelig. - For ikke å snakke om å få omformet tankene til de rette ordene, for av og til er det andre ord som kommer enn de man hadde tenkt.

Vi skal nok få puslet ferdig puslespillet en gang, selv om det tar tid. Jeg tror og håper at brikkene vil komme til oss etter hvert.

Stor klem til deg og håper at du får en god dag idag!

emma sommerseth

03.06.2012 kl.12:53

utrolig herlig blogg, elsker den!! pen er du og! :)

Tomsi

03.06.2012 kl.13:53

Så godt du skriver !!

Luna

03.06.2012 kl.17:43

Veldig bra skrevet! Puslespillet er komplisert og vanskelig..og kjempefrustrerende å hele tida finne nye brikker og bytte ut , og forkaste ..men vi skal få lagt det til slutt ;-) HOPE!! Never stop!

Stor klem

03.06.2012 kl.20:41

Jeg forstår veldig godt hva du mener. Er for tia så langt inne i tåka at jeg lurer på om jeg noen gang finner veien ut igjen.. Etter altfor mange år med ME har jeg erfart at det klarner opp av og til innimellom, slik at jeg rekker å orientere meg litt til neste gang. Klem fra Trollmor <3

meblogg

03.06.2012 kl.21:17

Anonym: Forstår hva du mener. Vil du jeg skal linke bloggen din på siden min?

Støvkorn

03.06.2012 kl.22:38

Veldig fint skrevet blogginnlegg, kjenner igjen den rastløsheten som preger det å føle at en ikke lever nok! Tenkte faktisk på det i dag! Du vil finne styrken, om så litt om litt, til å skrive den boken! Jeg heier på deg!

meblogg

03.06.2012 kl.22:39

Støvkorn: Takk :)

melivetpaaslep

04.06.2012 kl.22:20

Jeg vet om en som skrev et kvarter hver dag da han startet og siden økte han ettersom formen ble bedre, til slutt ble det en bok. Mange tekster blir til i hodet og blir levende når fingrene treffer tastene, så derfor skal det ikke være nødvendig å sitte timesvis foran skjermen hver dag for at det skal bli bok av det. Tenker jeg.

Å skrive er en prosess, en personlig proses, så alt du skriver vil være en del av den prosessen.

Kanskje du er i en klargjøringsfase nå slik at materialet ditt er klart når formen tillater at du uttrykker deg mer?

Å blogge kan også være en del av det.

En ting om gangen og alt til sin tid er vel passende måte å si det på?

meblogg

04.06.2012 kl.22:25

melivetpaaslep: Hvor er liker knappen? ;)

Skriv en ny kommentar

meblogg

meblogg

30, Stavanger

En blogg om hvordan det er å leve med ME. Vil også blogge om livet mitt ellers, fortid og nåtid, fremtidsdrømmer og håp. Og om helt hverdagslige ting. Vil også blogge om ting som dyr, sminke, klær og det som dere vil jeg skal blogge om. Målet med en blogg er jo at noen leser den. eg selvstendig forhandler av Forever living produkter så kommer til å blogge om aloe vera drikken, sminken og de fantastiske økologiske produktene som er basert på aloe vera :) Kontakt meg gjerne på meblogg@yahoo.no

Kategorier

Arkiv

hits